El enigma de la Stevia: aún queda mucho por descubrir

Stevia is a plant from South America that is cultivated in various regions. It contains a sweet component called steviol glycosides that make it a low-calorie sweetener. The use of Stevia has increased, but there is stilluncertainty about its long-term effects on human health. The WHO (2022) recomme...

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Autor principal: Enriquez Ramos, Juan Diego
Formato: Digital
Lenguaje:spa
Publicado: UNIVERSIDAD ANTONIO NARIÑO 2024
Acceso en línea:https://revistas.uan.edu.co/index.php/saywa/article/view/1817
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spelling revistas.uan.edu.co-article-18172024-02-21T21:51:39Z The mystery of Stevia: there is still much to discover El enigma de la Stevia: aún queda mucho por descubrir Enriquez Ramos, Juan Diego Stevia is a plant from South America that is cultivated in various regions. It contains a sweet component called steviol glycosides that make it a low-calorie sweetener. The use of Stevia has increased, but there is stilluncertainty about its long-term effects on human health. The WHO (2022) recommends caution with non-caloric sweeteners, because they could increase the risk of cardiovascular disease and diabetes. La Stevia es una planta de América del Sur que se cultiva en varias regiones. Contiene un componente dulce llamado glicósido de esteviol que la convierte en un edulcorante bajo en calorías. El uso de la Stevia ha aumentado, pero aún hay incertidumbre sobre sus efectos a largo plazo en la salud humana. LaOrganización Mundial de la Salud (OMS, 2022) recomienda precaución con los edulcorantesno calóricos, porque podría aumentar el riesgo de enfermedades cardiovasculares y diabetes. UNIVERSIDAD ANTONIO NARIÑO 2024-01-17 info:eu-repo/semantics/article info:eu-repo/semantics/publishedVersion Noticias de interés application/pdf https://revistas.uan.edu.co/index.php/saywa/article/view/1817 10.54104/saywa.v5n6.1817 REVISTA SAYWA; Vol. 5 Núm. 6 (2023); 13-16 2744-8576 2711-1571 10.54104/saywa.v5n6 spa https://revistas.uan.edu.co/index.php/saywa/article/view/1817/1404 https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0
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