Estudio de Prefactibilidad para la Exportación de Manteca de Cacao desde Ibagué (Colombia) hacia Países Bajo
The purpose of this pre-feasibility study is to establish the viability of exporting cocoa butter to the Netherlands from Ibagué (Colombia), since it seeks to take advantage of the benefits and uses that this product brings to the confectionery sector, which makes it desirable and demanded by the Du...
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Language: | spa |
Published: |
Universidad Antonio Nariño
2023
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description | The purpose of this pre-feasibility study is to establish the viability of exporting cocoa butter to
the Netherlands from Ibagué (Colombia), since it seeks to take advantage of the benefits and uses
that this product brings to the confectionery sector, which makes it desirable and demanded by the
Dutch country.
Therefore, to carry out this project, aspects of foreign trade have been taken into account,
such as statistics and background within the market; additionally, demand and supply are
developed and analyzed along with their prices, in addition to specifying a technical plan to fully
comply with the necessary processes, and also a financial plan with which a successful
management of the company can be carried out. Taking into account the above, it can be indicated
that it has been possible to determine the feasibility of exporting to the Netherlands market. |
format | Trabajo de grado (Pregrado y/o Especialización) |
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institution | Repositorio Digital UAN |
language | spa |
publishDate | 2023 |
publisher | Universidad Antonio Nariño |
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spelling | repositorio.uan.edu.co-123456789-75632024-10-09T22:43:50Z Estudio de Prefactibilidad para la Exportación de Manteca de Cacao desde Ibagué (Colombia) hacia Países Bajo Moreno Bocanegra, Jeisson Alexander Castaño Molina, Ingrid Katherinne Góngora Higuera, William Eduardo Manteca de Cacao, Exportación, Viabilidad, Países Bajos, Ibagué Cocoa Butter, Export, Feasibility, Netherlands, Ibagué The purpose of this pre-feasibility study is to establish the viability of exporting cocoa butter to the Netherlands from Ibagué (Colombia), since it seeks to take advantage of the benefits and uses that this product brings to the confectionery sector, which makes it desirable and demanded by the Dutch country. Therefore, to carry out this project, aspects of foreign trade have been taken into account, such as statistics and background within the market; additionally, demand and supply are developed and analyzed along with their prices, in addition to specifying a technical plan to fully comply with the necessary processes, and also a financial plan with which a successful management of the company can be carried out. Taking into account the above, it can be indicated that it has been possible to determine the feasibility of exporting to the Netherlands market. La finalidad de este estudio de prefactibilidad es poder llegar a establecer la viabilidad de exportar manteca de cacao a Países Bajos desde Ibagué (Colombia), dado que se busca aprovechar los beneficios y diversos usos que trae este producto, lo que hace que sea apetecido y demandado por el país neerlandés. Por lo tanto, para desarrollar este proyecto, se han tenido en cuenta aspectos de comercio exterior como sus estadísticas y antecedentes dentro del mercado, adicionalmente, se desarrolla y analiza la demanda y oferta junto con sus precios, además de precisar un plan técnico para cumplir a cabalidad con los procesos necesarios, y también un plan financiero con el cual sea posible ejecutar un adecuado manejo de la empresa. Teniendo en cuenta lo anterior, es posible indicar que se ha logrado precisar la viabilidad para realizar esta exportación hacia el mercado de Países Bajos. Profesional en Comercio Internacional Pregrado Presencial Proyecto 2023-02-17T13:34:42Z 2023-02-17T13:34:42Z 2022-11-24 Trabajo de grado (Pregrado y/o Especialización) info:eu-repo/semantics/acceptedVersion http://purl.org/coar/resource_type/c_7a1f http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 http://repositorio.uan.edu.co/handle/123456789/7563 instname:Universidad Antonio Nariño reponame:Repositorio Institucional UAN repourl:https://repositorio.uan.edu.co/ spa Acceso abierto Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International (CC BY-NC-ND 4.0) https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/ info:eu-repo/semantics/openAccess http://purl.org/coar/access_right/c_abf2 application/pdf application/pdf image/jpeg Ámsterdam Universidad Antonio Nariño Comercio Internacional Facultad de Ciencias Económicas y Administrativas Ibagué |
spellingShingle | Manteca de Cacao, Exportación, Viabilidad, Países Bajos, Ibagué Cocoa Butter, Export, Feasibility, Netherlands, Ibagué Moreno Bocanegra, Jeisson Alexander Castaño Molina, Ingrid Katherinne Estudio de Prefactibilidad para la Exportación de Manteca de Cacao desde Ibagué (Colombia) hacia Países Bajo |
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