Plan De Negocio Para La Creación De Una Empresa De Licor Artesanal A Base De Uchuva

The purpose of this work is to define a business plan for the creation of a company for the production and marketing of artisanal liquor based on cape gooseberry as the main raw material. This business idea arises in response to the high demand for alcoholic beverages, promoting and emphasizing the...

Full description

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Castiblanco Ramírez, Lili Katherine
Other Authors: Ramirez Tarazona, Vladimir
Format: Trabajo de grado (Pregrado y/o Especialización)
Language:spa
Published: Universidad Antonio Nariño 2024
Subjects:
Online Access:http://repositorio.uan.edu.co/handle/123456789/9017
Tags: Add Tag
No Tags, Be the first to tag this record!
_version_ 1812648141805060096
author Castiblanco Ramírez, Lili Katherine
author2 Ramirez Tarazona, Vladimir
author_facet Ramirez Tarazona, Vladimir
Castiblanco Ramírez, Lili Katherine
author_sort Castiblanco Ramírez, Lili Katherine
collection DSpace
description The purpose of this work is to define a business plan for the creation of a company for the production and marketing of artisanal liquor based on cape gooseberry as the main raw material. This business idea arises in response to the high demand for alcoholic beverages, promoting and emphasizing the recognition of the fruit as it is considered exotic, in addition to being cataloged as an endemic variety of Colombia due to its color, flavor, etc. To promote development in the countryside by generating more employment in the region and improving the conditions of small producers.
format Trabajo de grado (Pregrado y/o Especialización)
id repositorio.uan.edu.co-123456789-9017
institution Repositorio Digital UAN
language spa
publishDate 2024
publisher Universidad Antonio Nariño
record_format dspace
spelling repositorio.uan.edu.co-123456789-90172024-10-09T23:12:55Z Plan De Negocio Para La Creación De Una Empresa De Licor Artesanal A Base De Uchuva Castiblanco Ramírez, Lili Katherine Ramirez Tarazona, Vladimir Licor artesanal oportunidad plan de negocio rendimiento viabilidad 658.31 C351 Viability business plan opportunity performance craft liquor The purpose of this work is to define a business plan for the creation of a company for the production and marketing of artisanal liquor based on cape gooseberry as the main raw material. This business idea arises in response to the high demand for alcoholic beverages, promoting and emphasizing the recognition of the fruit as it is considered exotic, in addition to being cataloged as an endemic variety of Colombia due to its color, flavor, etc. To promote development in the countryside by generating more employment in the region and improving the conditions of small producers. El presente trabajo tiene como propósito definir un plan de negocios para la creación de una empresa de elaboración y comercialización de licor artesanal a base de uchuva como materia prima principal. Esta idea de negocio surge como respuesta a la alta demanda de bebidas alcohólicas, impulsando y enfatizando el reconocimiento de la fruta al ser considerada exótica, además de estar catalogada como una variedad endémica de Colombia por su color, sabor etc., con el fin de promover el desarrollo en el campo al generar mayor empleo en la región y mejorar las condiciones de los pequeños productores. Administrador(a) de Empresas Pregrado Presencial Monografía 2024-01-22T19:50:05Z 2024-01-22T19:50:05Z 2023-11-21 Trabajo de grado (Pregrado y/o Especialización) info:eu-repo/semantics/acceptedVersion http://purl.org/coar/resource_type/c_7a1f http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 http://repositorio.uan.edu.co/handle/123456789/9017 Álvarez-Herrera, J. G., Fischer, G., & Vélez, J. E. (2021b). Análisis de la producción de uchuva (Physalis peruviana L.) durante el ciclo de cosechas en invernadero con diferentes láminas de riego. Revista de la Academia Colombiana de ciencias exactas, físicas y naturales. https://doi.org/10.18257/raccefyn.1239 Oruz, A. (2023). Consumo de bebidas alcohólicas a nivel mundial entre 2014 y 2027. https://es.statista.com/estadisticas/526532/consumo-global-de-bebidas-alcoholicas/ Parra, A. (2023). ¿Qué es la segmentación de mercados? QuestionPro. https://www.questionpro.com/blog/es/que-es-la-segmentacion demercados/#:~:text=tu%20p%C3%BAblico%20objetivo.- ,%C2%BFQu%C3%A9%20es%20la%20segmentaci%C3%B3n%20de%20mercado s%3F,%2C%20intereses%2C%20necesidades%20o%20ubicaci%C3%B3n Ruiz, M., & Castellanos, L. (2018). El cultivo de la uchuva (Physalis peruviana L). ResearchGate. Sanchez, E; Gomez, García, F. (2018). Producción de plantas genéticamente puras de uchuva: Physalis peruviana.https://repository.agrosavia.co/handle/20.500.12324/2057 instname:Universidad Antonio Nariño reponame:Repositorio Institucional UAN repourl:https://repositorio.uan.edu.co/ spa Acceso abierto Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International (CC BY-NC-ND 4.0) https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/ info:eu-repo/semantics/openAccess http://purl.org/coar/access_right/c_abf2 application/pdf application/pdf application/pdf Universidad Antonio Nariño Administración de empresas Facultad de Ciencias Económicas y Administrativas Bogotá - Federmán
spellingShingle Licor artesanal
oportunidad
plan de negocio
rendimiento
viabilidad
658.31 C351
Viability
business plan
opportunity
performance
craft liquor
Castiblanco Ramírez, Lili Katherine
Plan De Negocio Para La Creación De Una Empresa De Licor Artesanal A Base De Uchuva
title Plan De Negocio Para La Creación De Una Empresa De Licor Artesanal A Base De Uchuva
title_full Plan De Negocio Para La Creación De Una Empresa De Licor Artesanal A Base De Uchuva
title_fullStr Plan De Negocio Para La Creación De Una Empresa De Licor Artesanal A Base De Uchuva
title_full_unstemmed Plan De Negocio Para La Creación De Una Empresa De Licor Artesanal A Base De Uchuva
title_short Plan De Negocio Para La Creación De Una Empresa De Licor Artesanal A Base De Uchuva
title_sort plan de negocio para la creacion de una empresa de licor artesanal a base de uchuva
topic Licor artesanal
oportunidad
plan de negocio
rendimiento
viabilidad
658.31 C351
Viability
business plan
opportunity
performance
craft liquor
url http://repositorio.uan.edu.co/handle/123456789/9017
work_keys_str_mv AT castiblancoramirezlilikatherine plandenegocioparalacreaciondeunaempresadelicorartesanalabasedeuchuva
  • Editorial
  • CRAI
  • Repositorio
  • Libros