Estudio de prefactibilidad para la creación de una Empresa procesadora de papa Criolla precocida
This project presented shows the development that was carried out to perform a business idea for a company that will be dedicated to the processing about criolla potato pre-cooked in the status of freezing, in the search of generate a business opportunity and that it could be a support to the local...
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Autores principales: | , |
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Otros Autores: | |
Formato: | Trabajo de grado (Pregrado y/o Especialización) |
Lenguaje: | spa |
Publicado: |
Universidad Antonio Nariño
2023
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Materias: | |
Acceso en línea: | http://repositorio.uan.edu.co/handle/123456789/7442 |
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description | This project presented shows the development that was carried out to perform a business idea for a company that will be dedicated to the processing about criolla potato pre-cooked in the status of freezing, in the search of generate a business opportunity and that it could be a support to the local economy, in this case on the city Duitama, on the development about the study of pre-feasibility were focused the efforts in the way to search alternatives that could give project viability that counts on an investigative line based on productivity, competitively and innovation. To the project realization were determined a market study with the point to get clarity about the actual status on the region market, a technical analyze to determine factors as the location, plant design and finally were realized a financial study determined to the viability according to the expenses and inversions that needs to make to the materialize the project. |
format | Trabajo de grado (Pregrado y/o Especialización) |
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institution | Repositorio Digital UAN |
language | spa |
publishDate | 2023 |
publisher | Universidad Antonio Nariño |
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spelling | repositorio.uan.edu.co-123456789-74422024-10-09T22:37:17Z Estudio de prefactibilidad para la creación de una Empresa procesadora de papa Criolla precocida Fonseca Rincón, Julián Camilo Sierra Neira, Sergio Camilo Alarcón Pérez, Oscar Alberto Innovación Viabilidad Pre-factibilidad Viability Innovation Pre-feasibility This project presented shows the development that was carried out to perform a business idea for a company that will be dedicated to the processing about criolla potato pre-cooked in the status of freezing, in the search of generate a business opportunity and that it could be a support to the local economy, in this case on the city Duitama, on the development about the study of pre-feasibility were focused the efforts in the way to search alternatives that could give project viability that counts on an investigative line based on productivity, competitively and innovation. To the project realization were determined a market study with the point to get clarity about the actual status on the region market, a technical analyze to determine factors as the location, plant design and finally were realized a financial study determined to the viability according to the expenses and inversions that needs to make to the materialize the project. El proyecto que se presenta, muestra el desarrollo que se llevó a cabo para la realización de una idea de negocio con el fin de crear una empresa que se quiere dedicar al procesamiento de papa criolla pre-cocida en estado de congelación, con la búsqueda de generar una oportunidad de negocio y que este sea de apoyo para la economía local en este caso la ciudad de Duitama, con el desarrollo del estudio de pre- factibilidad se concentraron esfuerzos en pro de buscar alternativas que dieran la viabilidad del proyecto que cuenta con una línea investigativa basados en la productividad, competitividad y la innovación. Por medio de la realización del presente proyecto, se determinó un estudio de mercado, con el fin de obtener precisión acerca del estado actual del mismo en la región, un análisis técnico para determinar factores como ubicación, diseño de planta y finalmente se realizó un estudio financiero determinado la viabilidad de acuerdo a los gastos e inversiones que se tengan que realizar para la materialización del proyecto. Ingeniero(a) Industrial Pregrado Presencial Proyecto 2023-02-03T15:55:10Z 2023-02-03T15:55:10Z 2023-01-10 Trabajo de grado (Pregrado y/o Especialización) info:eu-repo/semantics/acceptedVersion http://purl.org/coar/resource_type/c_7a1f http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 http://repositorio.uan.edu.co/handle/123456789/7442 Aguirre Olaechea, X., & Tubilla Casas, M. F. (2017). Estudio de factibilidad para la producción y comercialización de papa semiprocesada para papa frita y optimización en la utilización de los subproductos de papa en Arequipa. Obtenido de https://alicia.concytec.gob.pe/vufind/Record/UCSP_57d0655646aeb49d4ef789c6 a436cfd5 Arribas López, D. J., & López, F. A. (2019). ESTUDIO DE PREFACTIBILIDAD. Obtenido de https://repositorio.ulima.edu.pe/bitstream/handle/20.500.12724/3210/Arribas_Lop ez_Diego.pdf?sequence=1&isAllowed=y Berrocal Rodriguez, L. X. (2019). ESTUDIO DE PREFACTIBILIDAD PARA LA INSTALACIÓN DE UNA PLANTA DE PRODUCCIÓN DE PAPAS PRECOCIDA CONGELADA CORTADA (RISSOLE, GAJOS Y BASTÓN). Obtenido de https://repositorio.ulima.edu.pe/bitstream/handle/20.500.12724/10039/Berrocal_R odriguez_Lilian_Xiomara.pdf?sequence=1&isAllowed=y Castro Delgado, J. S., & Mendez Ortiz, W. (2016). ESTUDIO TÉCNICO Y FINANCIERO A NIVEL DE PREFACTIBILIDAD PARA EL MONTAJE DE UNA PLANTA PROCESADORA DE PAPA EN LA PROVINCIA DE GARCÍA ROVIRA DEL DEPARTAMENTO DE SANTANDER. Obtenido de http://tangara.uis.edu.co/biblioweb/tesis/2016/163348.pdf Castro Marulanda, M., Rodrigues Moreno, J. A., & Sarmiento Fuentes, M. L. (2013). Plan de Negocios para la Producción y Distribución de Croquetas de Papa Prefrita Congelada en Figuritas, en la Ciudad de Villavicencio. Obtenido de https://repository.uniminuto.edu/bitstream/10656/3077/1/TA_CastroMarulandaM arisela_2013.pdf Colombia. Ministerio de Proteccion Social. (2015). Obtenido de https://www.minsalud.gov.co/sites/rid/Lists/BibliotecaDigital/RIDE/DE/DIJ/Reso lucion%205109%20de%202005.pdf Departamento Administrativo Nacional de Estadística. (2018). Obtenido de https://www.dane.gov.co/index.php/estadisticas-por-tema/demografia-y-poblacion Dueñas. (2018). Viabilidad financiera para el desarrollo, comercialización y soporte de un software como un apoyo al proceso de implementación del Sistema de Gestión de la Seguridad y Salud en el Trabajo. Obtenido de https://repository.uniminuto.edu/bitstream/10656/11977/1/TE.GF_AmayaBlanca_ AragonJuan_SandovalDiana_2021 instname:Universidad Antonio Nariño reponame:Repositorio Institucional UAN repourl:https://repositorio.uan.edu.co/ spa Acceso abierto Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International (CC BY-NC-ND 4.0) https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/ info:eu-repo/semantics/openAccess http://purl.org/coar/access_right/c_abf2 application/pdf application/pdf application/pdf application/pdf application/pdf application/vnd.ms-excel application/vnd.ms-excel Universidad Antonio Nariño Ingeniería Industrial Facultad de Ingeniería Industrial Duitama |
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