Plan exportador de cerveza artesanal a base de quinua

In the present project, a series of studies were carried out that will serve for a project to export quinoa craft beer, where a market study was carried out, which led to knowing the production process and the product elaboration process, in the study Market analysis determined that the target marke...

Full description

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Castro Morantes, Juan Gabriel
Other Authors: Carreño Estupiñan, Ricardo Augusto
Format: Trabajo de grado (Pregrado y/o Especialización)
Language:spa
Published: Universidad Antonio Nariño 2022
Subjects:
Online Access:http://repositorio.uan.edu.co/handle/123456789/6756
Tags: Add Tag
No Tags, Be the first to tag this record!
_version_ 1812648481932705792
author Castro Morantes, Juan Gabriel
author2 Carreño Estupiñan, Ricardo Augusto
author_facet Carreño Estupiñan, Ricardo Augusto
Castro Morantes, Juan Gabriel
author_sort Castro Morantes, Juan Gabriel
collection DSpace
description In the present project, a series of studies were carried out that will serve for a project to export quinoa craft beer, where a market study was carried out, which led to knowing the production process and the product elaboration process, in the study Market analysis determined that the target market would be the United States, whose foreign trade was analyzed for the process of exporting quinoa beer to its territory. In the same way, important factors for the positioning of the product were analyzed, such as supply, demand and prices.
format Trabajo de grado (Pregrado y/o Especialización)
id repositorio.uan.edu.co-123456789-6756
institution Repositorio Digital UAN
language spa
publishDate 2022
publisher Universidad Antonio Nariño
record_format dspace
spelling repositorio.uan.edu.co-123456789-67562024-10-09T23:23:03Z Plan exportador de cerveza artesanal a base de quinua Castro Morantes, Juan Gabriel Carreño Estupiñan, Ricardo Augusto Exportación Cerveza Quinua Beer Quinoa Exportation In the present project, a series of studies were carried out that will serve for a project to export quinoa craft beer, where a market study was carried out, which led to knowing the production process and the product elaboration process, in the study Market analysis determined that the target market would be the United States, whose foreign trade was analyzed for the process of exporting quinoa beer to its territory. In the same way, important factors for the positioning of the product were analyzed, such as supply, demand and prices. En el presente proyecto se realizó una serie de estudios que servirán para un proyecto de exportación de cerveza artesanal de quinua, donde se hizo un estudio de mercado, que conllevo a conocer el proceso de producción y a conocer proceso de elaboración del producto, en el estudio de mercado se determinó que el mercado objetivo serían los estados unidos del cual se analizó el comercio exterior para el proceso de exportación de cerveza de quinua a su territorio. de igual forma se analizaron factores importantes para el posicionamiento del producto tales como oferta, demanda y precios. Profesional en Comercio Internacional Pregrado Presencial Investigación 2022-08-12T22:50:57Z 2022-08-12T22:50:57Z 2022-05-24 Trabajo de grado (Pregrado y/o Especialización) info:eu-repo/semantics/acceptedVersion http://purl.org/coar/resource_type/c_7a1f http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 http://repositorio.uan.edu.co/handle/123456789/6756 Apuy, E. J. (2016). El mercado de la cerveza artesanal en Estados Unidos. PROCOMER Costa Rica, Exportación, 1–56. Retrieved from https://www.procomer.com/wp-content/uploads/Materiales/mercado-cerveza-artesanalestados-unidos2020-01-02_15-38-02.pdf Ángel, Álvaro (2014). Retos de la cadena logística colombiana frente a la elaboración y comercialización de la cerveza artesanal. Universidad Militar Nueva Granada Arango, Mario (2018) Estudio de Factibilidad Creación de una Cervecería Artesanal. Universidad del Valle. Montoya, A., Martínez, L., & Peralta, J. (2005). Análisis de variables estratégicas para la conformación de una cadena productiva de Quinua en Colombia. INNOVAR, revista de ciencias administrativas y sociales. Universidad Nacional de Colombia., enero a junio Cancela, Christian., Pérez, abril., Rodríguez, Luis Manuel (2018). Exportación de cerveza a Polonia. CECOEX. (2020). ¿Qué es la Logística Internacional? Importancia, Tipos y Cadena Garcia, O. L. (2011). GUIA PRACTICA DE LOS INCOTERMS 2010. Gobernación de Boyacá (2010). Informe Política Sector Agropecuario. Hernández, G., Loaiza, I (2013) TLC Estados Unidos – Colombia: Oportunidades de negocio en el sector cervecero colombiano. Universidad del Rosario Osorio, Cristóbal (1995). Diccionario de Comercio Internacional, México. instname:Universidad Antonio Nariño reponame:Repositorio Institucional UAN repourl:https://repositorio.uan.edu.co/ spa Acceso abierto Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International (CC BY-NC-ND 4.0) https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/ info:eu-repo/semantics/openAccess http://purl.org/coar/access_right/c_abf2 application/pdf application/pdf application/pdf Universidad Antonio Nariño Comercio Internacional Facultad de Ciencias Económicas y Administrativas Tunja
spellingShingle Exportación
Cerveza
Quinua
Beer
Quinoa
Exportation
Castro Morantes, Juan Gabriel
Plan exportador de cerveza artesanal a base de quinua
title Plan exportador de cerveza artesanal a base de quinua
title_full Plan exportador de cerveza artesanal a base de quinua
title_fullStr Plan exportador de cerveza artesanal a base de quinua
title_full_unstemmed Plan exportador de cerveza artesanal a base de quinua
title_short Plan exportador de cerveza artesanal a base de quinua
title_sort plan exportador de cerveza artesanal a base de quinua
topic Exportación
Cerveza
Quinua
Beer
Quinoa
Exportation
url http://repositorio.uan.edu.co/handle/123456789/6756
work_keys_str_mv AT castromorantesjuangabriel planexportadordecervezaartesanalabasedequinua
  • Editorial
  • CRAI
  • Repositorio
  • Libros