Totuma, Somos Maíz

The objective of this project of entrepreneurship, is to create a conceptual and experiential restaurant in the Municipality of Mosquera, whose heart is the design; that is, to allow a sensory and emotional experience to the users, by means of different ramifications of industrial design, grouped an...

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Main Authors: Galvis Montoya, Crhistian Camilo, Moreno Garcia, Mayra Alejandra
Other Authors: Castro Pardo, Iván Darío
Format: Trabajo de grado (Pregrado y/o Especialización)
Language:spa
Published: Universidad Antonio Nariño 2022
Subjects:
Online Access:http://repositorio.uan.edu.co/handle/123456789/6296
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description The objective of this project of entrepreneurship, is to create a conceptual and experiential restaurant in the Municipality of Mosquera, whose heart is the design; that is, to allow a sensory and emotional experience to the users, by means of different ramifications of industrial design, grouped and applied in a place where the main activity (but not the only one), is the consumption of food around a Muisca cultural concept. The main intention is to create a new path for us as designers, instead of leaving school to get a traditional job, it is better to go out to generate it and contribute to the economic, social and cultural development of the municipality, and the evolution of the concept of industrial design in the country.
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institution Repositorio Digital UAN
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spelling repositorio.uan.edu.co-123456789-62962024-10-09T22:39:01Z Totuma, Somos Maíz Galvis Montoya, Crhistian Camilo Moreno Garcia, Mayra Alejandra Castro Pardo, Iván Darío Diseño de experiencia Consumo Alimentos Cultura Muisca 745.2 Experience design Consumption Food Muisca Culture, The objective of this project of entrepreneurship, is to create a conceptual and experiential restaurant in the Municipality of Mosquera, whose heart is the design; that is, to allow a sensory and emotional experience to the users, by means of different ramifications of industrial design, grouped and applied in a place where the main activity (but not the only one), is the consumption of food around a Muisca cultural concept. The main intention is to create a new path for us as designers, instead of leaving school to get a traditional job, it is better to go out to generate it and contribute to the economic, social and cultural development of the municipality, and the evolution of the concept of industrial design in the country. El objetivo de este proyecto de emprendimiento, es crear un restaurante conceptual y experiencial en el Municipio de Mosquera, cuyo corazón es el diseño; es decir, permitir una experiencia sensorial y emocional a los usuarios, por medio de diferentes ramificaciones del diseño industrial, agrupadas y aplicadas en un lugar donde la principal actividad (más no la única), es el consumo de alimentos entorno a un concepto cultural Muisca. La principal intención, es crear un nuevo camino para nosotros como diseñadores, en vez de salir de la escuela a conseguir un empleo tradicional, es mejor salir a generarlo y contribuir al desarrollo económico, social y cultural del municipio, y a la evolución del concepto de diseño industrial que se tiene en el país. Diseñador(a) Industrial Pregrado Presencial Proyecto 2022-04-20T16:56:42Z 2022-04-20T16:56:42Z 2021-11-26 Trabajo de grado (Pregrado y/o Especialización) info:eu-repo/semantics/acceptedVersion http://purl.org/coar/resource_type/c_7a1f http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 http://repositorio.uan.edu.co/handle/123456789/6296 Alcaldía de Mosquera. (2018). Ficha básica estadística 2017 municipio de Mosquera. Alcaldía de Mosquera. pág. 13, 213 y 215. Alcaldía Municipal de Mosquera (2017). Historia de Mosquera. Alcaldía Municipal de Mosquera. https://www.mosquera-cundinamarca.gov.co/municipio/historia-de-mosquera Alcaldía Municipal de Mosquera (2020). Ruta gastronómica. Alcaldía Municipal de Mosquera. https://www.mosquera-cundinamarca.gov.co/ruta-gastronomica-879688/rutagastronomica Alviar González Tolosa Abogados. (enero, 2021). Los estatutos de una empresa en Colombia. AGT. https://www.agtabogados.com/blog/los-estatutos-de-una-empresa-encolombia/ Arosemena R. (2016). Sensación y percepción: ¿vemos las cosas como son o cómo somos? PSYCIENCIA. https://www.psyciencia.com/sensacion-percepcion/ Betancurt, K. (s.f). La Rueda de las Emociones ¿Qué es y cómo funciona? AYUDA PSICOLÓGICA EN LÍNEA. https://ayuda-psicologica-en-linea.com/autoayuda/ruedaemociones/ Boeree, G. (2018). Los sentidos del ser humano y sus funciones. Psicología -online. https://www.psicologia-online.com/los-sentidos-del-ser-humano-y-sus-funciones2132.html#anchor_4 Briceño, M. (s.f). Un poco de historia y de reglas del famoso juego de tejo. Bogotá Chirriada. http://bogotachirriada.com/juego-de-tejo/ Cámara de Comercio de Bogotá. (s.f). Fuentes de financiación para proyectos y empresas creativas. CCB. https://bibliotecadigital.ccb.org.co/bitstream/handle/11520/14392/Fuentes_Financiamiento_Proy ectos_Creativos.pdf?sequence=1 Castillo, T. (2017). Los tipos de sabores: dulce, amargo, salado, ácido y umami. BON VIVEUR. https://www.bonviveur.es/the-food-street-journal/los-tipos-de-sabores-dulce-amargosalado-acido-y-umami instname:Universidad Antonio Nariño reponame:Repositorio Institucional UAN repourl:https://repositorio.uan.edu.co/ spa Acceso abierto Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International (CC BY-NC-ND 4.0) https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/ info:eu-repo/semantics/openAccess http://purl.org/coar/access_right/c_abf2 application/pdf application/pdf application/pdf Universidad Antonio Nariño Diseño Industrial Facultad de Artes Bogotá - Circunvalar
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