Estudio de Prefactibilidad Para la Producción y Comercialización de quesadillas con contenido de fruta
The main objective of the research is to carry out a pre-feasibility study on the production and commercialization of quesadillas with fruit content, the main theoretical contributions of this research are based on the theories developed by Rodríguez (2001), Drucker (2004) and Schumpeter (1911), whi...
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Main Authors: | , |
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Other Authors: | |
Format: | Trabajo de grado (Pregrado y/o Especialización) |
Language: | spa |
Published: |
Universidad Antonio Nariño
2021
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Subjects: | |
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author | Rojas Castro, Luis David Gómez Castro, Gerardo Esteban |
author2 | Gámez Araujo, Willington German |
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description | The main objective of the research is to carry out a pre-feasibility study on the production
and commercialization of quesadillas with fruit content, the main theoretical contributions of this
research are based on the theories developed by Rodríguez (2001), Drucker (2004) and
Schumpeter (1911), which expose topics such as innovation, economic development and
feasibility theories that are used to generate a guide and direct the project towards success,
achieving the best results and the growth necessary to industrialize the business and reach the
creation of a company. (Soluciones Queseras SAS).
Within the types of existing methodologies, this research is classified within the
descriptive type since it is responsible for describing factors in the environment, in addition, it
provides a quantitative approach based on data collection by designing a transactional
experimental research model, where the Results establish whether the project is viable in each of
the studies carried out (market, technical, organizational and financial). |
format | Trabajo de grado (Pregrado y/o Especialización) |
id | repositorio.uan.edu.co-123456789-5068 |
institution | Repositorio Digital UAN |
language | spa |
publishDate | 2021 |
publisher | Universidad Antonio Nariño |
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spelling | repositorio.uan.edu.co-123456789-50682024-10-09T23:31:56Z Estudio de Prefactibilidad Para la Producción y Comercialización de quesadillas con contenido de fruta Rojas Castro, Luis David Gómez Castro, Gerardo Esteban Gámez Araujo, Willington German Estudio de mercado estudio financiero estudio organizacional estudio técnico prefactibilidad Market study financial study organizational study technical study pre-feasibility The main objective of the research is to carry out a pre-feasibility study on the production and commercialization of quesadillas with fruit content, the main theoretical contributions of this research are based on the theories developed by Rodríguez (2001), Drucker (2004) and Schumpeter (1911), which expose topics such as innovation, economic development and feasibility theories that are used to generate a guide and direct the project towards success, achieving the best results and the growth necessary to industrialize the business and reach the creation of a company. (Soluciones Queseras SAS). Within the types of existing methodologies, this research is classified within the descriptive type since it is responsible for describing factors in the environment, in addition, it provides a quantitative approach based on data collection by designing a transactional experimental research model, where the Results establish whether the project is viable in each of the studies carried out (market, technical, organizational and financial). El objetivo principal de la investigación es realizar un estudio de prefactibilidad sobre la producción y comercialización de quesadillas con contenido de fruta, los principales aportes teóricos de la presente investigación se fundamentan en las teorías desarrolladas por Rodríguez (2001), Drucker (2004) y Schumpeter (1911), las cuales exponen temas como innovación, desarrollo económico y teorías de factibilidad que se usan para generar una guía y encaminar el proyecto hacia el éxito, logrando los mejores resultados y el crecimiento necesario para industrializar el negocio y llegar a creación de empresa (Soluciones Queseras S.A.S). Dentro de los tipos de metodologías existentes, la presente investigación se clasifica dentro del tipo descriptivo puesto que se encarga de describir factores en el entorno, además, brinda un enfoque cuantitativo basado en la recolección de datos diseñando un modelo de investigación experimental transeccional, donde los resultados establecen si el proyecto es viable en cada uno de los estudios realizados (mercado, técnico, organizacional y financiero). Ingeniero(a) Industrial Pregrado Presencial 2021-10-19T20:02:17Z 2021-10-19T20:02:17Z 2021-07-01 Trabajo de grado (Pregrado y/o Especialización) info:eu-repo/semantics/acceptedVersion http://purl.org/coar/resource_type/c_7a1f http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 http://repositorio.uan.edu.co/handle/123456789/5068 American Psychological Association. (2010). Manual de Publicaciones de la American Psychological Association (6 ed.). (M. G. Frías, Trad.) México, México: El Manual Moderno ANDI. (2018). producción mundial leche. Obtenido de ANDI: http://www.andi.com.co/Uploads/20200430_DT_AnalSitLecheLarga_AndreaGon zalez.pdf Asoleche. (2016). Consumo de lácteos en Colombia. Obtenido de http://www.asoleche.org Asoleche. (2019). Ranking lácteo. Obtenido de Ranking lacteo: https://asoleche.org/2017/07/31/ranking-lacteo-en-colombia-parte-i/ Ávila, R. O. (2011). Factibilidad para la creación de una empresa productora y comercializadora de quesadilla. Obtenido de https://scholar.google.es/scholar?hl=es&as_sdt=0%2C5&q=quesadillos&btnG= Becerra, R. A. (s.f.). AB Tasty. Obtenido de https://www.abtasty.com Bogota, C. d. (2021). Cámara de comercio. Obtenido de Camara de comercio: https://www.ccb.org.co/Cree-su-empresa/Pasos-para-crear-empresa Cardenas, E. J. (2016). Plan de negocio para la creación de una micro-empresa de quesadillas multi-sabores. Obtenido de http://repositorio.unemi.edu.ec/handle/123456789/5095 Chavarrías, M. (2 de Enero de 2013). EROSKI Consumer. Obtenido de https://www.consumer.es comercio, c. d. (2020). codigo CIUU. Obtenido de camara de comercio: https://linea.ccb.org.co/descripcionciiu/ Distrital, V. (2020). Veeduría Distrital. Obtenido de Veeduria Distrital: http://veeduriadistrital.gov.co/sites/default/files/files/NotasLocales/Ficha%20Loca lidad%20Antonio%20Nari%C3%B1o.pdf Drucker, P. (2004). Teoría de Peter Drucker "Disciplina de la innovación". Artículo de Harvard (Harvard Business review). Economipedia. (s.f.). Economipedia, haciendo fácil la economía. Obtenido de http://www.economipedia.com Enciclopedia, c. (2017). Tipos de máquinas. Obtenido de http://www.tiposde.org instname:Universidad Antonio Nariño reponame:Repositorio Institucional UAN repourl:https://repositorio.uan.edu.co/ spa Acceso abierto Attribution 4.0 International (CC BY 4.0) https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ info:eu-repo/semantics/openAccess http://purl.org/coar/access_right/c_abf2 application/pdf application/pdf application/pdf application/pdf application/pdf Universidad Antonio Nariño Ingeniería Industrial Facultad de Ingeniería Industrial Bogotá - Sur |
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