Proyecto de negocio internacional para la exportación de MIX Verde hacia España

Green juice has become a breakfast staple, and it's not hard to see because it's rich in nutrients and vitamins, while it can provide multiple health benefits, and it's easy to prepare. Assuming that the purpose of this study is aimed at determining the feasibility of carrying out an...

Full description

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Barranco, Yeinner
Other Authors: Gongora, Willian
Format: Trabajo de grado (Pregrado y/o Especialización)
Language:spa
Published: Universidad Antonio Nariño 2021
Subjects:
Online Access:http://repositorio.uan.edu.co/handle/123456789/4742
Tags: Add Tag
No Tags, Be the first to tag this record!
_version_ 1812646866440945664
author Barranco, Yeinner
author2 Gongora, Willian
author_facet Gongora, Willian
Barranco, Yeinner
author_sort Barranco, Yeinner
collection DSpace
description Green juice has become a breakfast staple, and it's not hard to see because it's rich in nutrients and vitamins, while it can provide multiple health benefits, and it's easy to prepare. Assuming that the purpose of this study is aimed at determining the feasibility of carrying out an export process of natural juice (Green Mix) from Santa Marta (Colombia) to Spain, taking as a reference the trends in global consumption of healthy products, it is commented that this document has analyzed aspects related to the market and competition, an operation plan in accordance with the required process and a financial plan, which together develop the bases for meeting this objective; concluding that the potential viability of carrying out the export of this product to the Iberian market has been identified
format Trabajo de grado (Pregrado y/o Especialización)
id repositorio.uan.edu.co-123456789-4742
institution Repositorio Digital UAN
language spa
publishDate 2021
publisher Universidad Antonio Nariño
record_format dspace
spelling repositorio.uan.edu.co-123456789-47422024-10-09T22:36:26Z Proyecto de negocio internacional para la exportación de MIX Verde hacia España Barranco, Yeinner Gongora, Willian Exportación Jugos Mix Verde Mercado Factibilidad Export Juices Green Mix Market Feasibility Green juice has become a breakfast staple, and it's not hard to see because it's rich in nutrients and vitamins, while it can provide multiple health benefits, and it's easy to prepare. Assuming that the purpose of this study is aimed at determining the feasibility of carrying out an export process of natural juice (Green Mix) from Santa Marta (Colombia) to Spain, taking as a reference the trends in global consumption of healthy products, it is commented that this document has analyzed aspects related to the market and competition, an operation plan in accordance with the required process and a financial plan, which together develop the bases for meeting this objective; concluding that the potential viability of carrying out the export of this product to the Iberian market has been identified El jugo verde se ha convertido en uno de los alimentos básicos a la hora del desayuno, y no es difícil ver porque es rico en nutrientes y vitaminas, al tiempo que puede aportar múltiples beneficios a la salud y es fácil de preparar. Partiendo que la finalidad de este estudio se orienta en determinar la factibilidad de adelantar un proceso de exportación de jugo natural (Mix verde) desde Santa Marta (Colombia) hacia España, tomando como referencia las tendencias de consumo global de productos saludables, se comenta que este documento ha analizado aspectos relacionados con el mercado y la competencia, un plan de operación acorde con el proceso requerido y un plan financiero, que en conjunto, desarrollan las bases de cumplir con ese objetivo; concluyendo que se ha identificado la viabilidad potencial de llevar a cabo la exportación de este producto al mercado ibérico. Profesional en Comercio Internacional Pregrado Presencial Monografía 2021-08-26T20:12:20Z 2021-08-26T20:12:20Z 2021-06-05 Trabajo de grado (Pregrado y/o Especialización) info:eu-repo/semantics/acceptedVersion http://purl.org/coar/resource_type/c_7a1f http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 http://repositorio.uan.edu.co/handle/123456789/4742 AIJN, E. F. (2019). Liquid Fruit Market Report. Recuperado de https://aijn.eu/en/publications/market-reports-1/20199 Alcaldía de Santa Marta. (2020). POT Santa Marta anexo Dimensión Productiva. Recuperado de: https://www.santamarta.gov.co/plan-de-ordenamiento-territorial Alimentos, R. d. (2015). Revista de Alimentos .Recuperado de: https://www.revistaialimentos.com/ediciones/edicion-9/tendencia-natural-parajugos-y-nectares/ Banco de la República, . (2021). Comportamiento del mercado del dólar durante el día . Recuperado de: https://www.banrep.gov.co/es/estadisticas/comportamiento-delmercado-del-dolar-durante-el-dia-informacion-tiempo-real Banrep. (2021). Índice de precios al consumidor (IPC).Recuperado de: https://www.banrep.gov.co/es/estadisticas/indice-precios-consumidor-ipc Bog, B. (2021). Bazzar Bog . Recuperadp de : https://www.bazzarbog.com/bebidas/6134- batido-verde-fit-kit-semanal.html CNA. (2014). Censo Nacional Agropecuario 2014. Recuperado de: https://www.dane.gov.co/index.php/estadisticas-por-tema/agropecuario/censonacional-agropecuario-2014 Cruz, J. V. (04 de 2019). Red Agrícola . Recuperado de: https://www.redagricola.com/pe/buenas-perspectivas-del-mercado-global-dealimentos-y-bebidas-naturales/ DIAN. (2021). MUISCA. Recuperado de: https://muisca.dian.gov.co/WebArancel/DefResultadoConsNomenclaturas.faces Duque, G. (2015). Colombia, segundo país que más consume jugos naturales. Portafolio. Reuperdado de: https://www.portafolio.co/tendencias/colombia-segundo-paisconsume-jugos-naturales-66248 EUROMONITOR. (09 de 2018). EUROMONITOR . Recuperado de: https://www.euromonitor.com/juice-in-latin-america/report instname:Universidad Antonio Nariño reponame:Repositorio Institucional UAN repourl:https://repositorio.uan.edu.co/ spa Acceso abierto Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International (CC BY-NC-ND 4.0) https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/ info:eu-repo/semantics/openAccess http://purl.org/coar/access_right/c_abf2 application/pdf application/pdf application/pdf Santa Marta (Magdalena- Colombia) España Universidad Antonio Nariño Comercio Internacional Facultad de Ciencias Económicas y Administrativas Santa Marta
spellingShingle Exportación
Jugos
Mix Verde
Mercado
Factibilidad
Export
Juices
Green Mix
Market
Feasibility
Barranco, Yeinner
Proyecto de negocio internacional para la exportación de MIX Verde hacia España
title Proyecto de negocio internacional para la exportación de MIX Verde hacia España
title_full Proyecto de negocio internacional para la exportación de MIX Verde hacia España
title_fullStr Proyecto de negocio internacional para la exportación de MIX Verde hacia España
title_full_unstemmed Proyecto de negocio internacional para la exportación de MIX Verde hacia España
title_short Proyecto de negocio internacional para la exportación de MIX Verde hacia España
title_sort proyecto de negocio internacional para la exportacion de mix verde hacia espana
topic Exportación
Jugos
Mix Verde
Mercado
Factibilidad
Export
Juices
Green Mix
Market
Feasibility
url http://repositorio.uan.edu.co/handle/123456789/4742
work_keys_str_mv AT barrancoyeinner proyectodenegociointernacionalparalaexportaciondemixverdehaciaespana
  • Editorial
  • CRAI
  • Repositorio
  • Libros