Plan de Negocio para la creación del restaurante DAEBAK especializado en comida Coreana
This business plan focuses on the technical modeling of Daebak Restaurant, a space that gives samaris the opportunity to taste Korean food, being the first-class restaurant in the city of Santa Marta. With the development of this restaurant, it is intended to respond to the basic need for people...
Saved in:
Main Authors: | , |
---|---|
Format: | Versión final del autor, Versión aceptada para publicar |
Language: | Español |
Published: |
Universidad Antonio Nariño
2024
|
Subjects: | |
Online Access: | https://repositorio.uan.edu.co/handle/123456789/10202 |
Tags: |
Add Tag
No Tags, Be the first to tag this record!
|
_version_ | 1812648519177076736 |
---|---|
author | Manjarrez Martinez laura Marcela Pallares Vanegas Gloria Marcela |
author_facet | Manjarrez Martinez laura Marcela Pallares Vanegas Gloria Marcela |
author_sort | Manjarrez Martinez laura Marcela |
collection | DSpace |
description | This business plan focuses on the technical modeling of Daebak Restaurant, a space that
gives samaris the opportunity to taste Korean food, being the first-class restaurant in the city of
Santa Marta.
With the development of this restaurant, it is intended to respond to the basic need for
people's food, and also to provide them with an environment where they can share with family
and friends. This is how we are invited to promote the interest in a new culture, which today is a
global trend, thanks to the influence of the Hallyu industry, all this will be carried out through a
linear organizational model.
This business plan implements a mixed research typology, as a qualitative and
quantitative model of recognition is carried out, for this purpose a number of primary and
secondary instruments are used, which seek a comprehensive analysis of the objects studied and
formulated. At the institutional level, the study is conducted in accordance with the guidelines of
the field of organizational management research. |
format | Versión final del autor, Versión aceptada para publicar |
id | repositorio.uan.edu.co-123456789-10202 |
institution | Repositorio Digital UAN |
language | Español |
publishDate | 2024 |
publisher | Universidad Antonio Nariño |
record_format | dspace |
spelling | repositorio.uan.edu.co-123456789-102022024-10-09T23:24:42Z Plan de Negocio para la creación del restaurante DAEBAK especializado en comida Coreana Manjarrez Martinez laura Marcela Pallares Vanegas Gloria Marcela Comida oriental, gastronomía, plan de negocio, restaurante, turismo. Food, plane, restaurant, plans, tourism. This business plan focuses on the technical modeling of Daebak Restaurant, a space that gives samaris the opportunity to taste Korean food, being the first-class restaurant in the city of Santa Marta. With the development of this restaurant, it is intended to respond to the basic need for people's food, and also to provide them with an environment where they can share with family and friends. This is how we are invited to promote the interest in a new culture, which today is a global trend, thanks to the influence of the Hallyu industry, all this will be carried out through a linear organizational model. This business plan implements a mixed research typology, as a qualitative and quantitative model of recognition is carried out, for this purpose a number of primary and secondary instruments are used, which seek a comprehensive analysis of the objects studied and formulated. At the institutional level, the study is conducted in accordance with the guidelines of the field of organizational management research. El presente plan de negocio está enfocado en la modelación técnica del Restaurante Daebak, espacio que le brinda la oportunidad a los samarios de poder degustar comida coreana, siendo este el primer restaurante de categoría en la ciudad de Santa Marta. Con el desarrollo de este restaurante se pretende responder a la necesidad básica de la alimentación de las personas, y adicionalmente, ofrecerles un ambiente donde puedan compartir con familiares y amigos. Es así como se invita a promover el interés por conocer una nueva cultura, que hoy en día es tendencia a nivel mundial, gracias a la influencia de la industria Hallyu, todo esto se llevará a cabo a través de un modelo organizacional lineal. Este plan de negocios implementa una tipología mixta de investigación, pues se lleva a cabo un modelo cualitativo y cuantitativo de reconocimiento, para ello se utilizan diversos instrumentos primarios y secundarios, que buscan un análisis global de los objetos estudiados y formulados. A nivel institucional, el estudio se realiza de acuerdo con las directrices del campo de la investigación en gestión de las organizaciones. Administrador(a) de Empresas Pregrado Presencial Proyecto 2024-09-17T14:49:16Z 2024-09-17T14:49:16Z 2023-11-28 Versión final del autor, Versión aceptada para publicar http://purl.org/coar/resource_type/c_7a1f http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 Tesis/Trabajo de grado - Monografía - Pregrado https://repositorio.uan.edu.co/handle/123456789/10202 Español Acceso abierto Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International (CC BY-NC-ND 4.0) https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/ info:eu-repo/semantics/openAccess http://purl.org/coar/access_right/c_abf2 Pdf application/pdf application/pdf application/pdf application/pdf Santa Marta Universidad Antonio Nariño Administración de empresas Facultad de Ciencias Económicas y Administrativas Santa Marta instname:Universidad Antonio Nariño Arias, M., & Bejarano, J. (2015). Plan de negocio para la creación del restaurante de comida wok “Punto en Boca” . Obtenido de https://ciencia.lasalle.edu.co/cgi/viewcontent.cgi?article=1041&context=administracion_ de_empresas Castellanos, A., Rodriguez, D., & Mosquera, J. (2017). Plan de negocios para crear un restaurante oriental Teppanyaki en la Localidad de la Candelaria. Obtenido de https://ciencia.lasalle.edu.co/cgi/viewcontent.cgi?article=2226&context=administracion_ de_empresas Chóez, K. E. (Septiembre de 2021). Estudio de mercado para el diseño de un restaurante de comida rapida coreana en Miraflores, ciudad de Guayaquil. Obtenido de http://repositorio.ug.edu.ec/bitstream/redug/57602/1/Estudio%20de%20mercado%20para %20el%20dise%C3%B1o%20de%20un%20restaurante%20de%20comida%20r%C3%A 1pida%20coreana.pdf Crespo, N., & Janeth, L. (2010). Plan de negocios para el posicionamiento del restaurante Chifa Fotruna. Obtenido de https://dspace.ups.edu.ec/bitstream/123456789/123/12/UPSCT001708.pdf Geographic, N. (9 de Agosto de 2018). ¿Boom de platillos coreanos? Obtenido de https://www.ngenespanol.com/15/platillos-comida-coreana-asiatica-auge/ Gómez, L. C. (2017). Investigación de Mercado para la Creación de un restaurante tematico hallyu y comida coreana en la ciudad de Bogota. Obtenido de https://repository.ugc.edu.co/bitstream/handle/11396/2210/INVESTIGACI%C3%93N%2 0SE%20MERCADOPARA%20LA%20CREACI%C3%93N%20DE%20UN%20RESTAURANTE%20TEM%C3%81TICO%20HALLYU%20Y%20COMIDA%20COREANA %20EN%20LA%20CIUDAD%20DE%20BOGOT%C3%81.pdf?sequence=4 Ho, S. E. (2019). Plan de negocios : Una Canción Coreana Grill . Obtenido de https://repositorio.udesa.edu.ar/jspui/bitstream/10908/18374/1/%5BP%5D%5BW%5D% 20T.%20L.%20Adm.%20Ho%2C%20Sara%20Ester.pdf Portilla, A. (2017). Formulacion de un plan de negocios para la creacion de un restaurante con tematica japonesa en la ciudad de San Juan de Pasto en 2017. Obtenido de http://repositorio.aunar.edu.co:8080/xmlui/bitstream/handle/20.500.12276/333/CP260A.p df?sequence=1&isAllowed=y Son Hwang, Y. M. (2014). Estudio de factibilidad para la creación de un Restaurante Coreano en la Ciudad de Guayaquil. Obtenido de http://repositorio.ucsg.edu.ec/bitstream/3317/2264/1/T-UCSG-PRE-ESP-MD-AETH5.pdf Zapata, A. M. (2017). El rol de la industria hallyu y el kpoo en el soft power desde 1997. Obtenido de https://repository.javeriana.edu.co/bitstream/handle/10554/35345/Trabajo%20de%20Gra do%20Ana%20Mar%C3%ADa%20Zapata%20Jim%C3%A9nez.pdf?sequence=2&isAllo wed=y#:~:text=La%20industria%20Hallyu%20ha%20sido,en%202005%20por%20la%2 0compa%C3%B1%C3%ADa |
spellingShingle | Comida oriental, gastronomía, plan de negocio, restaurante, turismo. Food, plane, restaurant, plans, tourism. Manjarrez Martinez laura Marcela Pallares Vanegas Gloria Marcela Plan de Negocio para la creación del restaurante DAEBAK especializado en comida Coreana |
title | Plan de Negocio para la creación del restaurante DAEBAK especializado en comida Coreana |
title_full | Plan de Negocio para la creación del restaurante DAEBAK especializado en comida Coreana |
title_fullStr | Plan de Negocio para la creación del restaurante DAEBAK especializado en comida Coreana |
title_full_unstemmed | Plan de Negocio para la creación del restaurante DAEBAK especializado en comida Coreana |
title_short | Plan de Negocio para la creación del restaurante DAEBAK especializado en comida Coreana |
title_sort | plan de negocio para la creacion del restaurante daebak especializado en comida coreana |
topic | Comida oriental, gastronomía, plan de negocio, restaurante, turismo. Food, plane, restaurant, plans, tourism. |
url | https://repositorio.uan.edu.co/handle/123456789/10202 |
work_keys_str_mv | AT manjarrezmartinezlauramarcela plandenegocioparalacreaciondelrestaurantedaebakespecializadoencomidacoreana AT pallaresvanegasgloriamarcela plandenegocioparalacreaciondelrestaurantedaebakespecializadoencomidacoreana |