Plan de Negocios para la creación de un restaurante de comida fusión Japonesa en la ciudad de Santa Marta
This proposal focuses on the creation of a Japanese fusion restaurant in the city of Santa Marta. To demonstrate the level of approval of this project, a macroeconomic analysis, industry analysis, market research, organizational development of the industry and financial plan will be carried out. The...
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Autores principales: | , |
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Formato: | Versión final del autor, Versión aceptada para publicar |
Lenguaje: | Español |
Publicado: |
Universidad Antonio Nariño
2024
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Materias: | |
Acceso en línea: | https://repositorio.uan.edu.co/handle/123456789/10201 |
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description | This proposal focuses on the creation of a Japanese fusion restaurant in the city of
Santa Marta. To demonstrate the level of approval of this project, a macroeconomic
analysis, industry analysis, market research, organizational development of the industry and
financial plan will be carried out.
The research method will be descriptive, the primary research tools will be
established by direct observation and the use of surveys, while the secondary information
tools will be the official documents and reports used in the recognition and formulation
process.
In the economic and financial study, it was established that the initial investment of
the present project is $64.563.057, and attractive indicators are obtained for its investment,
with a NPV of 80.707.802, a PRI of 1,23 and finally an IRR of 42,47%, which shows that
the investment project is feasible and profitable |
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id | repositorio.uan.edu.co-123456789-10201 |
institution | Repositorio Digital UAN |
language | Español |
publishDate | 2024 |
publisher | Universidad Antonio Nariño |
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spelling | repositorio.uan.edu.co-123456789-102012024-10-09T23:02:21Z Plan de Negocios para la creación de un restaurante de comida fusión Japonesa en la ciudad de Santa Marta De la Hoz Campo Melanie Isabel Rico Chegwin Rafael Junior Cultura, Gastronomía, Restaurante, Servicio. Culture, Gastronomy, Restaurant, Service. This proposal focuses on the creation of a Japanese fusion restaurant in the city of Santa Marta. To demonstrate the level of approval of this project, a macroeconomic analysis, industry analysis, market research, organizational development of the industry and financial plan will be carried out. The research method will be descriptive, the primary research tools will be established by direct observation and the use of surveys, while the secondary information tools will be the official documents and reports used in the recognition and formulation process. In the economic and financial study, it was established that the initial investment of the present project is $64.563.057, and attractive indicators are obtained for its investment, with a NPV of 80.707.802, a PRI of 1,23 and finally an IRR of 42,47%, which shows that the investment project is feasible and profitable La presente propuesta se enfoca en la creación de un restaurante comida fusión japonesa en la ciudad de Santa Marta. Para demostrar el nivel de aprobación del presente proyecto se realizará un análisis macroeconómico, análisis de la industria, investigación de mercado, desarrollo organizacional de la industria y plan financiero. El método de investigación será descriptivo, las herramientas primarias de investigación serán establecidas por la observación directa y el uso de encuestas, mientras que en las herramientas secundarias de información estarán los documentos e informes oficiales empleados en el proceso de reconocimiento y formulación. En el estudio económico y financiero se estableció que la inversión inicial del proyecto presente es de $64.563.057 y se obtiene indicadores atractivos para la inversión del mismo, con un VAN de 80.707.802, un PRI de 1,23 y finalmente un TIR de 42,47%, lo cual demuestra que el proyecto de inversión es factible y rentable. Administrador(a) de Empresas Pregrado Presencial Proyecto 2024-09-17T14:22:37Z 2024-09-17T14:22:37Z 2023-11-28 Versión final del autor, Versión aceptada para publicar http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 https://repositorio.uan.edu.co/handle/123456789/10201 Español Acceso abierto Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International (CC BY-NC-ND 4.0) https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/ info:eu-repo/semantics/openAccess http://purl.org/coar/access_right/c_abf2 Pdf application/pdf application/pdf application/pdf application/pdf Santa Marta Universidad Antonio Nariño Administración de empresas Facultad de Ciencias Económicas y Administrativas Santa Marta instname:Universidad Antonio Nariño Alcaldía, D. (5 de Julio de 2021). Alcaldía Distrital de Santa Marta. Obtenido de https://www.santamarta.gov.co/sala-prensa/noticias/alcaldia-distrital-reporta-unareactivacion-economica-del-90-en-santamarta#:~:text=%22El%20sector%20gastron%C3%B3mico%20en%20Santa,UCI%2 0que%20estuvo%20el%20fin Asociación de Restaurantes de Sushi de Japón, 2023. (s.f.). Obtenido de https://repository.javeriana.edu.co/bitstream/handle/10554/9440/tesis529.pdf;jsessio nid=78AE6AEF21007E4001D8C9931ECC9DDE?sequence=1 DANE, D. A. (2023). Obtenido de chromeextension://efaidnbmnnnibpcajpcglclefindmkaj/https://www.dane.gov.co/files/inves tigaciones/planes-departamentos-ciudades/220317-InfoDane-Santa%20MartaMagdalena.pdf Dinen Mateluna, V., Lehuedé Leay, I., & Sandoval Escudero, G. (2015). Obtenido de chromeextension://efaidnbmnnnibpcajpcglclefindmkaj/https://repositorio.uchile.cl/bitstrea m/handle/2250/131944/TheGohanBar.pdf?sequence=1&isAllowed=y Estrategia de Negocios Global, 2022. (s.f.). Obtenido de https://blog.egade.tec.mx/estrategia-de-negocios-global Estudio de Tendencias de Consumo, 2021. (s.f.). Obtenido de https://ideas.llorenteycuenca.com/2021/02/tendencias-consumidor-2021/ Estudio de Tendencias de Consumo, 2022. (s.f.). Obtenido de https://www.reasonwhy.es/media/library/220228-ideasllyc-tendencias-consumidor2022-rw.pdf Foro Internacional de Gastronomía, 2021. (s.f.). Obtenido de https://www.gastroeconomy.com/2021/01/foro-alimentarte-2021-soluciones-frentea-la-crisis-covid/ Guerrón, K. (Agosto de 2012). Obtenido de https://1library.co/document/zpvv05vznegocios-creacion-puesta-marcha-restaurante-tailandesa-japonesa-concepto.html Hernández Sampieri, R. (2014). Obtenido de https://puceapex.puce.edu.ec/web/cev/alcance-de-lainvestigacion/#:~:text=Descripci%C3%B3n%3A%20El%20alcance%20de%20una, empezar%20a%20desarrollar%20la%20investigaci%C3%B3n |
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