Análisis Económico de las Exportaciones de Cacao en Colombia durante el periodo 2010-2020
The objective of this document is to provide data and general information on the cultivation of cocoa in Colombia and its agribusiness, emphasizing the department of Huila, as well as the historical behavior of imports and exports of said product. It begins with a brief description of the planted ar...
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Main Author: | |
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Other Authors: | |
Format: | Trabajo de grado (Pregrado y/o Especialización) |
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Published: |
Universidad Antonio Nariño
2022
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Subjects: | |
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author | Cobaleda Lasso, Luis Gabriel |
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collection | DSpace |
description | The objective of this document is to provide data and general information on the cultivation
of cocoa in Colombia and its agribusiness, emphasizing the department of Huila, as well as
the historical behavior of imports and exports of said product. It begins with a brief
description of the planted areas and their production, in order to establish the respective
performance, and thus achieve the main figures of the sector at the international level
through exports and their behavior over time, in terms of area. planted, production, export
and yields.
Exhibiting in the same way the changes in the price and its national market as well as its
influence on the international market. Bearing in mind the different economic activities
generated with the production of cocoa, explaining the different positive aspects in the
population, such as the increase in employment |
format | Trabajo de grado (Pregrado y/o Especialización) |
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institution | Repositorio Digital UAN |
language | spa |
publishDate | 2022 |
publisher | Universidad Antonio Nariño |
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spelling | repositorio.uan.edu.co-123456789-70102024-10-09T23:10:53Z Análisis Económico de las Exportaciones de Cacao en Colombia durante el periodo 2010-2020 Cobaleda Lasso, Luis Gabriel Quimbaya Ramírez, John Jairo Huila cacao producción Huila, cocoa, production, yield, economic analysis, export The objective of this document is to provide data and general information on the cultivation of cocoa in Colombia and its agribusiness, emphasizing the department of Huila, as well as the historical behavior of imports and exports of said product. It begins with a brief description of the planted areas and their production, in order to establish the respective performance, and thus achieve the main figures of the sector at the international level through exports and their behavior over time, in terms of area. planted, production, export and yields. Exhibiting in the same way the changes in the price and its national market as well as its influence on the international market. Bearing in mind the different economic activities generated with the production of cocoa, explaining the different positive aspects in the population, such as the increase in employment El presente documento tiene como objetivo brindar datos e información general del cultivo del cacao en Colombia y su agroindustria haciendo énfasis en el departamento del Huila, así como en el comportamiento histórico de las importaciones y exportaciones de dicho producto. El cual inicia con una breve descripción de las áreas sembradas y su producción, para llegar a establecer el respectivo rendimiento, y así lograr establecer las principales cifras del sector cacaotero a nivel internacional por medio de las exportaciones y su relevante desempeño a lo largo del tiempo, estando en materia de área sembrada, producción, exportación y rendimientos. Exhibiendo de igual forma los cambios en el precio y su mercado nacional como su influencia del mercado internacional. Teniendo presente las diferentes actividades económicas generadas con la producción del cacao, explicando los diferentes aspectos positivos en la población, como es el aumento del empleo. Profesional en Comercio Internacional Pregrado Presencial Monografía 2022-09-30T16:57:35Z 2022-09-30T16:57:35Z 2022-06-01 Trabajo de grado (Pregrado y/o Especialización) info:eu-repo/semantics/acceptedVersion http://purl.org/coar/resource_type/c_7a1f http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 http://repositorio.uan.edu.co/handle/123456789/7010 ● (s.f.). ● (IAlimentos). (s.f.). ● Pinzón, J. O. (s.f.). IAlimentos. ● MINISTERIO DE AGRICULTURA Y DESARROLLO RURAL DE COLOMBIA. (2012). Presentación del consejo nacional cacaotero: Marco estratégico del plan nacional de desarrollo cacaotero 2011-2021. p. 2-6. ● https://www.fedecacao.com.co/post/a%C3%B1o-cacaotero-2020-2021-el-demayor-producci%C3%B3n-de-cacao-en-la-historia-de-colombia ● https://www.fedecacao.com.co/post/el-primer-trimestre-del-2021-registr%C3%B3- la-producci%C3%B3n-de-cacao-m%C3%A1s-alta-de-la-historia-en-colombia ● https://www.fedecacao.com.co/post/la-producci%C3%B3n-cacaotera-nacionalsigue-creciendo-en-2021-logra-un-nuevo-r%C3%A9cord-hist%C3%B3rico ● https://www.portafolio.co/economia/colombia-registro-la-mayor-produccion-decacao-de-la-historia-558190 ● https://www.fedecacao.com.co/post/producci%C3%B3n-de-cacao-colombianosigue-en-aumento ● https://colombia.travel/es/blog/conoce-el-cacao-colombiano-y-el-turismosostenible-alrededor-deeste#:~:text=El%20cacao%20Colombiano%20es%20un,un%20fino%20sabor%20y %20aroma. instname:Universidad Antonio Nariño reponame:Repositorio Institucional UAN repourl:https://repositorio.uan.edu.co/ spa Acceso abierto Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International (CC BY-NC-ND 4.0) https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/ info:eu-repo/semantics/openAccess http://purl.org/coar/access_right/c_abf2 application/pdf application/pdf application/pdf Colombia(Bogotá D.C) Universidad Antonio Nariño Comercio Internacional Facultad de Ciencias Económicas y Administrativas Neiva Altico |
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