Plan de Negocio para el Montaje y la Creación del Restaurante “Museo Tradición”, especializado en comida típica local en la Ciudad de Santa Marta Magdalena
The proposal of this present project is the assembly and creation of a typical restaurant of the Caribbean coast that seeks to differentiate itself from others in the city, both in service, quality, and in the different gastronomic offers that it will offer. This business idea arose because the city...
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Format: | Trabajo de grado (Pregrado y/o Especialización) |
Language: | spa |
Published: |
Universidad Antonio Nariño
2022
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Subjects: | |
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author | Hernández Pardo, Marily Ester Pérez Márquez, Laila Samira |
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description | The proposal of this present project is the assembly and creation of a typical
restaurant of the Caribbean coast that seeks to differentiate itself from others in the city,
both in service, quality, and in the different gastronomic offers that it will offer. This
business idea arose because the city of Santa Marta does not have a restaurant that
specifically offered or honored local gastronomy as a business model, the restaurant
industry has high competition in the market, for that reason it is important innovate to
satisfy consumers. As a restaurant, the commercial process will be forced to update both
products and processes, and in turn implement technology, seeking to offer truly innovative
and differentiating elements to aim for a very good future positioning; The research will be
of a non-experimental nature and the data processing model will address a mixed
recognition scheme. |
format | Trabajo de grado (Pregrado y/o Especialización) |
id | repositorio.uan.edu.co-123456789-6818 |
institution | Repositorio Digital UAN |
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publishDate | 2022 |
publisher | Universidad Antonio Nariño |
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spelling | repositorio.uan.edu.co-123456789-68182024-10-09T22:48:36Z Plan de Negocio para el Montaje y la Creación del Restaurante “Museo Tradición”, especializado en comida típica local en la Ciudad de Santa Marta Magdalena Hernández Pardo, Marily Ester Pérez Márquez, Laila Samira Restrepo Lobo, Miguel Enrique plan de negocio restaurante business plan marketer The proposal of this present project is the assembly and creation of a typical restaurant of the Caribbean coast that seeks to differentiate itself from others in the city, both in service, quality, and in the different gastronomic offers that it will offer. This business idea arose because the city of Santa Marta does not have a restaurant that specifically offered or honored local gastronomy as a business model, the restaurant industry has high competition in the market, for that reason it is important innovate to satisfy consumers. As a restaurant, the commercial process will be forced to update both products and processes, and in turn implement technology, seeking to offer truly innovative and differentiating elements to aim for a very good future positioning; The research will be of a non-experimental nature and the data processing model will address a mixed recognition scheme. La propuesta de este presente proyecto es el montaje y creación de un restaurante típico de la costa caribe que busca diferenciarse de los demás en la ciudad, tanto en el servicio, en la calidad, como en las distintas ofertas gastronómicas que ofrecerá. Esta idea de negocio surgió debido a que la cuidad de santa marta no existe un restaurante que ofreciera o que hiciera honor a la gastronomía local de manera específica como modelo de negocio, la industria restaurantera tiene alta competencia en el mercado, por esa razón es importante innovar para así satisfacer a los consumidores. Como restaurante el proceso comercial se verá obligado a actualizar tanto como en productos como en procesos su vez implementar a la tecnología, buscando ofrecer elementos realmente innovadores y diferenciadores para apuntarle a un muy buen posicionamiento futuro; la investigación será de naturaleza no experimental y el modelo de tratamiento de datos abordará un esquema de reconocimiento mixto. Administrador(a) de Empresas Pregrado Presencial Proyecto 2022-08-23T16:38:49Z 2022-08-23T16:38:49Z 2022-06-04 Trabajo de grado (Pregrado y/o Especialización) info:eu-repo/semantics/acceptedVersion http://purl.org/coar/resource_type/c_7a1f http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 http://repositorio.uan.edu.co/handle/123456789/6818 Angarita y Velasquez . (2016). Creacion de un Restaurante de Comida Tipica de la costa en la Ciudad de Ocaña . Ocaña: Arias, F. (2012). El Proyecto de Investigación Introducción a la metodología científica. Caracas: Episteme. Bernal, C. (2010). Metodología de la Investigación: Administración, economia, humanidades y ciencias sociales. Colombia: Pearson biblioteca.udgvirtual.udg.mx. (2021). biblioteca.udgvirtual.udg.mx. Obtenido de http://biblioteca.udgvirtual.udg.mx/portal/clasificacion-general-de-las-fuentes-deinformacion Bravo, Burbano, Hoyos y Pinchao. (2019). Estudio para la creación de un restaurante de comida típica denominado vive Nariño en la ciudad de sanjuán de pasto. San juan de Pasto: Caracol.com.co. (02 de 01 de 2022). Caracol radio santa marta . Obtenido de Turismo y Gastronomia: https://caracol.com.co/emisora/2022/01/02/santa_marta/1641145133_368069.html Castillo y Henao. (2016). Restaurante Tematoca Gourmet Tradicional. Sincelejo Sucre: https://repositorio.unisucre.edu.co/bitstream/handle/001/592/T658.11%20C352.pdf? sequence=1. celee.uao.edu.co. (2021). celee.uao.edu.co. Obtenido de https://celee.uao.edu.co/antecedentes-de-investigacion/ Citur.gov.co. (2021). Citur.gov.co. Obtenido de Centro de informacion turisrica de colombia : https://www.citur.gov.co/estadisticas/df_viajeros_ciudad_destino/all/2#gsc.tab=0 Clavijo y Chavez. (2015). Proyecto Creacion Restaurante Comida Caribeña. Bogota: https://repository.libertadores.edu.co/bitstream/handle/11371/767/ChavezFalconMa rtinAlonso.pdf?sequence=2&isAllowed=y. Obtenido de file:///C:/Users/pc/Downloads/ChavezFalconMartinAlonso.pdf Del Cid, A., Méndez, R., & Sandoval, F. (2011). Investigación, Fundamentos y Metodología. México: Pearson. instname:Universidad Antonio Nariño reponame:Repositorio Institucional UAN repourl:https://repositorio.uan.edu.co/ spa Acceso abierto Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International (CC BY-NC-ND 4.0) https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/ info:eu-repo/semantics/openAccess http://purl.org/coar/access_right/c_abf2 application/pdf application/pdf application/pdf application/pdf Santa Marta, Magdalena Universidad Antonio Nariño Administración de empresas Facultad de Ciencias Económicas y Administrativas Santa Marta |
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