Viabilidad de Comercialización de Pulpa de Fruta para Canadá
This project begins as a concern, based on how to be able to export more and better through innovation, focusing on the export of fruits and the search for a blue ocean. The problem of the thesis arises when we ask the following question: How to enter in the export of Colombian fruit pulp in an inno...
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Main Author: | |
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Other Authors: | |
Format: | Trabajo de grado (Pregrado y/o Especialización) |
Language: | spa |
Published: |
Universidad Antonio Nariño
2021
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Subjects: | |
Online Access: | http://repositorio.uan.edu.co/handle/123456789/1870 |
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author | Montilla Marmolejo, Oscar Mauricio |
author2 | Muñoz Aguilar, Rafael Antonio |
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author_sort | Montilla Marmolejo, Oscar Mauricio |
collection | DSpace |
description | This project begins as a concern, based on how to be able to export more and better through innovation, focusing on the export of fruits and the search for a blue ocean. The problem of the thesis arises when we ask the following question: How to enter in the export of Colombian fruit pulp in an innovative way? From here it follows each of its objectives.
The main objective was to set aside the export of commodities and generate value added with a good value proposition for the target market and the general market. For this, it is decided to work with processed and combined fruit pulp, which mixtures not only arouse feelings and emotions, but additionally, they provide well-being to the consumers of this product.
After conducting the market research study, in search of a viable country for this product, we get as a result Canada. This is because the profile of its population combined with the profile of the project, meet the needs of the market of this country, finding in this an unexplored niche but with a strong need for health and well-being |
format | Trabajo de grado (Pregrado y/o Especialización) |
id | repositorio.uan.edu.co-123456789-1870 |
institution | Repositorio Digital UAN |
language | spa |
publishDate | 2021 |
publisher | Universidad Antonio Nariño |
record_format | dspace |
spelling | repositorio.uan.edu.co-123456789-18702024-10-09T22:51:08Z Viabilidad de Comercialización de Pulpa de Fruta para Canadá Montilla Marmolejo, Oscar Mauricio Muñoz Aguilar, Rafael Antonio Cambio saludable oportuno Fruta procesada Sabores combinados Mezclas saludables Keywords- Healthy Changes on time Processed fruit, Combined Flavors Healthy mixtures This project begins as a concern, based on how to be able to export more and better through innovation, focusing on the export of fruits and the search for a blue ocean. The problem of the thesis arises when we ask the following question: How to enter in the export of Colombian fruit pulp in an innovative way? From here it follows each of its objectives. The main objective was to set aside the export of commodities and generate value added with a good value proposition for the target market and the general market. For this, it is decided to work with processed and combined fruit pulp, which mixtures not only arouse feelings and emotions, but additionally, they provide well-being to the consumers of this product. After conducting the market research study, in search of a viable country for this product, we get as a result Canada. This is because the profile of its population combined with the profile of the project, meet the needs of the market of this country, finding in this an unexplored niche but with a strong need for health and well-being Este proyecto comienza como una inquietud, basado en como poder exportar más y mejor por medio de la innovación, focalizándose en la exportación de frutas y en la búsqueda de un océano azul. El problema de la tesis surge al preguntarnos lo siguiente: ¿Cómo ingresar en la exportación de pulpa de fruta colombiana de forma innovadora? De aquí se desprende cada uno de sus objetivos. El objetivo principal consistía en dejar a un lado la exportación de commodities y generar un valor agregado con una buena propuesta de valor para el mercado objetivo y el general. Para ello se decide trabajar con pulpa de fruta procesada y combinada entre sí, cuyas mezclas, no solo despiertan sensaciones y emociones, sino que, adicionalmente, les brindan bienestar a los consumidores de este producto. Después de realizar el estudio de investigación de mercado, en búsqueda de un país viable para este producto, obtenemos como resultado Canadá. Esto debido a que el perfil de su población combinado con el perfil del proyecto, cumplen con las necesidades del mercado de este país, encontrando en este un nicho inexplorado, pero con una necesidad contundente de salud y bienestar Profesional en Comercio Internacional Pregrado Presencial 2021-02-25T17:04:43Z 2021-02-25T17:04:43Z 2020-06-06 Trabajo de grado (Pregrado y/o Especialización) info:eu-repo/semantics/acceptedVersion http://purl.org/coar/resource_type/c_7a1f http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 http://repositorio.uan.edu.co/handle/123456789/1870 Buitrago, Nathaly, Gomez, J., & Ramirez, W. (2013). Perfil de Negocio “Fruit Canada”. Bogotá D.C: Universidad EAN. Obtenido de https://repository.ean.edu.co/bitstream/handle/10882/4044/BuitragoNathaly2013.pdf?sequence=1 Clark, J. P. (25 de 05 de 2009). Fruit and Vegetable Juice Processing. Case Studies in Food Engineering, 49-57. Recuperado el 2020, de link.springer.com: https://link.springer.com/chapter/10.1007%2F978-1-4419-0420-1_6 Datosmacro.com. (2016). Piramide de población. (O. ediciones, Ed.) Recuperado el 31 de 07 de 2020, de datosmacro.expansion.com: https://datosmacro.expansion.com/demografia/estructura-poblacion/canada Diaz Perez, V. (2014). Cuaderno Tecnologico No. 7: Conservación de frutas tropicales. Unión Europea: Instituto Nacional de tecnología industrial . Dinero. (2018). Escasez de coco en colombia . Agro. drgoerg. (s.f.). drgoerg. Obtenido de https://www.drgoerg.com/int/es/se-reconoce-buen-aceite-coco ES, F. (s.f.). REPIICA.IICA. Obtenido de http://repiica.iica.int/docs/B0605e/B0605e_3.html FEDEPALMA.ORG. (s.f.). FEDEPALMA. Obtenido de file:///C:/Users/Usuario/Downloads/7120-Texto%20del%20art%C3%ADculo-7282-1-10-20121211.pdf iica.int. (s.f). proyectos . Obtenido de apps.iica.int: http://apps.iica.int/dashboardproyectos/ Organización Mundial de la Salud OMS. (2007). Aumentar el consumo de frutas y verduras para reducir el riesgo de enfermedades no transmisibles. Recuperado el 31 de 07 de 2020, de who.int: https://www.who.int/elena/titles/fruit_vegetables_ncds/es/ Organizacion Mundial de Salud OMS. (2016). OMS, Serie de Informes Técnicos 916: Dieta, nutrición y prevención de enfermedades cronicas. Ginebra : OMS. Obtenido de who.int: https://www.who.int/nutrition/publications/obesity/WHO_TRS_916_spa.pdf Procolombia. (2016). Perfil de Logística desde Colombia hacia Canadá. Recuperado el 22 de 07 de 2020, de colombiatrade.com.co: https://www.colombiatrade.com.co/herramientas-del-exportador/perfiles-logisticos-de-exportacion-por-pais/perfil-logistico-de-exportacion-canada Proexport Colombiay; Banco Interamericano de Desarrollo; Fondo Multilateral de Inversión (BID-FOMIN). (2016). Estudio de mercado - Canadá: Frutas exóticas. Bogotá D.C., Colombia. Pulpi Fresh. (2018). Apoyo al agro Colombiano: Distribución de pulpa de fruta. Recuperado el 22 de 06 de 2020, de sitios.claro.com.co: https://sitios.claro.com.co/pulpi-fresh/venta-de-pulpa-de-frutas/valle-del-cauca/cali/comuna-7-zona-oriente/juanchito/ Salud, G. O. (2002). Informe sobre la salud en el mundo 2002. Obtenido de https://www.who.int/nutrition/publications/obesity/WHO_TRS_916_spa.pdf venturagroup. (18 de 08 de 2019). La exportación de frutas colombianas procesadas continúa abriendo mercados internacionales. Recuperado el 25 de 06 de 2020, de venturagroup.com: https://www.venturagroup.com/la-exportacion-de-frutas-colombianas-procesadas-continua-abriendo-mercados-internacionales/ spa Acceso abierto Attribution 4.0 International (CC BY 4.0) https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ info:eu-repo/semantics/openAccess http://purl.org/coar/access_right/c_abf2 application/pdf application/pdf Universidad Antonio Nariño Comercio Internacional Facultad de Ciencias Económicas y Administrativas Cali Norte |
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